MEDITATIE

Concentratie (Dharana) en Meditatie (Dhyana)

Meditatie, is eigenlijk goed zorgen voor je mind/geest. Het met regelmaat schoonpoetsen van je mind.  Zoals je misschien dagelijks je huis schoonmaakt, je lichaam wast. In het verhaal van Bodhidharma (zie Nieuws) is het duidelijk dat mind/geest een activiteit is. In andere woorden  wat de geest/mind er in stopt, kan de geest/mind er ook weer uit halen.
Concentratie is je mind fixeren op een punt. Bij meditatie laat je los wat je niet nodig hebt. Concentratie en Meditatie  vraagt om het oefenen van je mind. Het loslaten van gedachten is niet gemakkelijk, de ene keer lukt het beter dan de andere.  Als je begint met meditatie kan dit als een "worsteling" aanvoelen.  Onze mind blijft doorgaan met wat hij/zij gewend is.  Vrijwel iedereen die begint met meditatie krijgt met het probleem van "loslaten" te maken. Loslaten wat het ego in stand houdt. Het doel van meditatie is inzicht, kalmte is het middel.

De meditatie lessen worden gegeven op de donderdagmiddag en donderdagavond, zie aub de rubriek nieuws.

adres: Yogapraktijk, Mozartlaan 47, 3335AG Zwijndrecht.  Zie onder Nieuws, de data van de meditaties.

ADEM & MEDITATIE

Adem is de Fysieke tegenhanger van de geest. In deze meditatie is alle aandacht gericht op de ADEM.  Dit is een intensieve meditatievorm. Je geeft tijdens de meditatie je aandacht aan je adem en niet aan de muziek. Deze meditatie geeft je de gelegenheid om via de uitademing afvalstoffen af te geven, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.  Meebrengen badlaken voor op de yoga mat en losse kleding dragen.

De  datum voor de volgende ADEM meditatie  is nog niet bekend.
De meditatie is op een zaterdagochtend van 09.15 uur tot ongeveer 11.30 uur. Adres: Yogapraktijk, Mozartlaan 47,  3335 AG Zwijndrecht. Cursusgeld euro 23.00 per persoon.  Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier.